I løbet af livet kan fødevareintolerancer og fødevareallergier udvikle sig og forårsage forskellige gener og symptomer.
Symptomerne på allergier og intolerancer kan forekomme i både mavetarmkanalen, men også udenfor fordøjelsesorganerne.
En mælkesukkerallergi (laktoseintolerance) skyldes normalt en enzymmangel.
Det indtagne sukker kan ikke bearbejdes ordentligt i tyndtarmen og ender i stedet i tyktarmen, hvor det nedbrydes af tarmbakterier og derved give ubehag.
Personer med en fruktosemalabsorption har en mangel på et protein i tyndtarmen, der er ansvarlig for den fuldstændige absorption af fruktose.
Det bevirker, at nogle af sukkermolekylerne ender i tyktarmen, hvor de nedbrydes af tarmbakterier og dermed giver gener.
Normalt optages glukose (også kendt som ”druesukker”) i tyndtarmen fuldstændigt og relativt hurtigt af slimhinden. Men i tilfælde af bakterieovervækst i tyndtarmen, er der arter af bakterier, der normalt skulle være aktive i tyktarmen og danne luft. Disse bakterier forbrænder glukosen, før den kan absorberes af slimhinden i tarmen. Noget af glukosen omdannes så til luft. Brintindholdet kan så måles i udåndingsluften.
Vores team af læger og medarbejdere er specialiseret indenfor forebyggelse, diagnosticering og behandling af sygdomme i fordøjelsessystemet. Dette omfatter gastroskopi og koloskopi, ultralydsscanninger og laboratoriediagnostik.
I vores samtaler om lever- og kroniske inflammatoriske tarmsygdomme samt fødevareintolerance vil vi gerne behandle dine symptomer individuelt og tage os tid til en personlig konsultation og detaljeret diagnose.
Speciallæge i intern medicin
Speciallæge i intern medicin
Få mere at vide om andre forebyggende tilbud
til private og egenbetalende patienter